Лохвицька районна рада

Позачергова сесія районної ради

Переглядів: 917

25 липня у великому залі засіданнь районної ради відбулося пленарне засідання сьомої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль. У роботі пленарного засідання взяли участь голова Лохвицької районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, сільські голови, керівники центральних органів виконавчої влади, управлінь, відділів райдержадміністрації, установ та організацій, представники засобів масової інформації.

До проекту порядку денного позачергової сесії були включені два надзвичайно важливі для всієї громади питання.

Першим депутати обговорили та одноголосно підтримали звернення до правоохоронних органів щодо порушень виборчого законодавства на території району, які мали місце на Лохвиччині  під час підготовки та проведення проміжних виборів до Верховної Ради України 17 липня 2016 року. У тексті прийнятого на пленарному засіданні звернення йдеться, зокрема, про те, що депутати Лохвицької районної ради 7 скликання глибоко стурбовані і обурені фактами грубих порушень виборчого законодавства, про які стало відомо із мережі Інтернет та засобів масової інформації, та до яких причетні деякі депутати Лохвицької районної ради. Особливе обурення депутатського корпусу викликав факт наявності у одного із них подвійного громадянства, про що свідчить паспорт громадянина Росії, виявлений працівниками правоохоронних органів під час обшуку. У своїх виступах депутати наголошували, що проміжні вибори  17 липня 2016 року стали найбільш брудними за всі роки незалежності, а дії колег, депутатів районної ради, які так чи інакше стали організаторами чи учасниками масових порушень та фальсифікацій у 151 виборчому окрузі, вимагають різкого засудження та відповідного реагування.

Так само одноголосно депутати прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України  щодо врегулювання проблем із підвищенням тарифів. У тексті звернення наголошується, що Лохвицький район є одним з найбагатших на Полтавщині на вуглеводні та одним з найбільших платників рентної плати за користування надрами по видобуванню нафти, природного газу та газового конденсату, яка стовідсотково зараховується до загального фонду державного бюджету. В той же час, нові комунальні тарифи, зокрема ціни на газ та електроенергію,  є не підйомними для більшості населення району, так само як і для мешканців інших регіонів України. Окрім того, вони дають суттєвий поштовх до загального зростання цін на широкі групи товарів та інші послуги. Саме тому депутатський корпус вважає за необхідне вжити цілий ряд заходів, що мають на меті нормалізацію тарифної політики і упередження соціальної напруги. «Тільки пошуком та прийняттям зважених рішень можна не допустити життєвого колапсу в більшості сімей українців восени цього року», - сказано у зверненні депутатів Лохвицької районної ради.

У «Різному» було обговорено ще ряд важливих питань, що стосуються життєдіяльності громади, зокрема, нинішній стан забруднення річки Сула та перспективи очищення і поглиблення її русла у найближчому майбутньому. 



« повернутися до списку новин