Лохвицька районна рада

Дев’ята сесія районної ради

Переглядів: 813

12  жовтня 2016 року відбулося пленарне засідання дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання, яке  провів голова районної ради Анатолій Храпаль.У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації, депутат районної ради  Володимир Рязанов, його перший заступник Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, сільські голови, керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи голова районної ради привітав з ювілеєм депутата районної ради Василя Бабія та вручив йому Почесну грамоту обласної ради за багаторічну плідну працю, вагомий особистий внесок у розвиток освітньої галузі району, активну депутатську діяльність та з нагоди 50-річчя від Дня народження.

Потому депутати внесли зміни до проекту порядку денного, доповнивши його питаннями, що були внесені розробниками в ході роботи постійних комісій районної ради, затвердили порядок денний в цілому і перейшли безпосередньо до розгляду питань.

Начальник фінансового управління Тетяна Клименко доповіла про внесення змін до показників районного бюджету на 2016 рік. Депутати  одноголосно підтримали запропонований проект рішення з даного питання.

Зміни та доповнення були також внесені до ряду програм, а саме: районної Програми реалізації Концепції допризовної підготовки, військово – патріотичного виховання молоді та її призову до лав Збройних Сил України та інших військових формувань під час проведення мобілізації на  2016-2020 роки, Програми розвитку культури і туризму  в Лохвицькому районі на 2016-2020 роки, Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2016 рік, районної Програми соціального захисту  осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих  верств населення на 2013-2020 роки, Районної цільової соціальної програми  захисту населення і території Лохвицького району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2017 роки, районної Комплексної програми  профілактики правопорушень  на 2016 – 2020 роки, Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів Лохвицького району на 2011 - 2016 роки.

Після доопрацювання розробником, депутати знову повернулися до розгляду питання «Про районну цільову Програму комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Лохвиччини на період 2016-2025 роки». Напередодні проект даної програми був детально опрацьований членами профільних постійних комісій в ході їх роботи, а також погоджений з головами сільських рад на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. У результаті, на пленарному засіданні запропонований проект рішення знайшов одноголосну підтримку депутатів.

 Було також вирішено ряд майнових питань та затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду для ведення фермерських господарств.

Загалом, на пленарному засіданні дев’ятої сесії районної ради було схвалено 21 проект рішення.

У «Різному» громадський активіст з с. Сенча Валентина Мурашко привернула увагу присутніх до екологічних проблем Сенчанської сільської ради, акцентувала на необхідності посилити співпрацю органів влади району, депутатського корпусу районної ради, депутатів обласної ради та жителів громади з метою якнайшвидшого вирішення цього болючого питання.

 



« повернутися до списку новин