Лохвицька районна рада

Робоча поїздка у Хорольський район

Переглядів: 892

22 червня за участі голови районної ради Анатолія Храпаля, заступника голови районної державної адміністрації Ольги Папірненко, керуючого справами виконавчого апарату районної ради Оксани Литвиненко, голів сільських рад району відбулася робоча поїздка до Клепачівської об’єднаної територіальної громади Хорольського району. Метою поїздки було вивчення та перейняття позитивного досвіду утворення об’єднаної громади.

 Голова Клепачівської об’єднаної територіальної громади Микола Новоселецький поділився своїми думками щодо реформування місцевого самоврядування та децентралізації,  проінформував сільських голів про перспективи та переваги, що з’являються в результаті об’єднання. Микола Новоселецький зазначив, що до складу Клепачівської об’єднаної територіальної громади увійшло 3 сільські ради, а це 11 населених пунктів, в яких проживає більше 3 тисяч жителів. У громаді функціонують три загальноосвітні навчальні заклади, два дитячі садочки, три сільські будинки культури та один сільський клуб, створене невелике комунальне господарство, працівники якого відповідають за благоустрій на території об’єднаної громади. Очільник громади також докладно розповів і про ті проблеми, які можуть чекати голів сільських рад на шляху до об’єднання, дав практичні поради, як діяти у тій чи іншій складній ситуації, відповів на численні запитання.

В ході візиту гості відвідали Клепачівський НВК та оглянули інші об’єкти соціальної сфери об’єднаної громади.

Насамкінець голова районної ради Анатолій Храпаль подякував  Миколі Новоселецькому за теплу і змістовну зустріч та побажав процвітання очолюваній ним громаді.

 

 



« повернутися до списку новин