Лохвицька районна рада

Допомога для Авдіївки із Лохвиччини

Переглядів: 904

Останні кілька днів увага всієї країни прикута до подій в Авдіївці, де внаслідок обстрілів терористів була зруйнована життєво важлива інфраструктура, вийшло з ладу централізоване електро-, водо- та газопостачання,  пошкоджені або повністю зруйновані десятки будинків мирних жителів. У місті введено надзвичайний стан, існує загроза гуманітарної та екологічної катастрофи.

В ситуації, що склалася, мешканцям Авдіївки та українським військовим, які зараз там знаходяться і дають відсіч ворогу, необхідні теплі речі, ковдри, продукти харчування, ліки, солярка тощо. Волонтери по всій Україні готують партії для відправки у Донецьку область і закликають всіх небайдужих долучитися до збору речей. По Полтавській області також оголошена масштабна акція допомоги.  При обласній раді створено координаційний центр, який об’єднує зусилля всіх районів області по збору необхідних матеріалів для постраждалого населення та військових. У центрі налагоджено прямий контакт з керівництвом Донецької ОВЦА та міста Авдіївки, що дає змогу оперативно дізнатися з перших вуст про перебіг подій та необхідну допомогу.

Не залишився осторонь цієї акції і Лохвицький район. За ініціативою голови районної ради Анатолія Храпаля у найкоротші терміни було зібрано ті речі, яких зараз найбільше потребують у Авдіївці та її околицях – продукти харчування довгострокового зберігання, теплий одяг, ковдри, пледи, бензин, одноразовий посуд, ліки  та ін. Голова районної ради щиро подякував за оперативне реагування і вагому допомогу всім, хто взяв участь у цій акції, а саме: очільникам Лохвицької та Червонозаводської міських, Безсалівської, Бербеницької, Білогорільської, Бодаквянської, Вирішальненської, Гирявоісківецької, Ісковецької, Корсунівської, Луценківської, Погарщинської, Ригівської, Свиридівської, Сенчанської, Токарівської, Харківецької та Яхниківської сільських рад, керівникам ПАТ «Червонозаводський хлібозавод», ПАТ «Склоприлад», КАФ «Колос», Яблунівського відділення з переробки газу, а також приватному підприємцю Тетяні Зрібняк. Вже сьогодні вся зібрана гуманітарна допомога з нашого району буде відправлена до координаційного центру при Полтавській обласній раді, а звідти – безпосередньо на Донбас, у Авдіївку.

                

 



« повернутися до списку новин