Лохвицька районна рада

Відбулася дванадцята позачергова сесія районної ради

Переглядів: 953

23 лютого 2017 року відбулась дванадцята позачергова сесія Лохвицької районної ради сьомого скликання. Її провів голова ради Анатолій Храпаль.  Участь у роботі пленарного засідання взяли голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов, перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Папірненко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, депутат обласної ради, голова СВК «Токарі» Микола Бондар, керівники структурних підрозділів РДА,  міський та сільські голови, представники ЗМІ і громадськості, зокрема члени  Лохвицької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок на чолі з її головою Іваном Панченко.

Перед початком роботи сесії депутати сформували порядок денний,  включивши до нього одне додаткове питання, що було напрацьоване в ході роботи постійних комісій районної ради. Депутати також підтримали пропозицію голови районної ради розглянути першим питання «Про Програму охорони довкілля Лохвицького району на 2017-2021 роки», проголосували за порядок денний в цілому та перейшли безпосередньо до розгляду питань.

Першим відповідно до внесених у порядок денний змін було розглянуто питання «Про Програму охорони довкілля Лохвицького району на 2017-2021 роки». Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Іван Яківець інформував присутніх про проект Програми, основні її заходи та джерела фінансування. Дискусії навколо доцільності прийняття даного рішення у запропонованому розробником вигляді тривали ще в ході роботи постійних комісій районної ради. Найбільше зауважень від депутатів районної ради та членів Лохвицької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок викликав один із заходів даної програми під назвою «Підготовка та проведення первинних заходів по питанню оголошення на території району об’єкту природно-заповідного фонду». Тривалим та дискусійним було обговорення даного питання і в сесійній залі, де зібралася велика кількість мисливців, рибалок, небайдужих жителів громади з усього району. Представники Лохвицької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок, жителі громади у своїх виступах вимагали виключити даний пункт з проекту Програми охорони довкілля Лохвицького району на 2017-2021 роки. Цю вимогу громади підтримали також депутат обласної ради Микола Бондар, депутати районної ради Микола Голінко, Михайло Євтодій, сільський голова Сенчанської сільської ради Віктор Лисий, депутат Пирятинської районної ради, директор  Пирятинського госпорозрахункового мисливсько-рибальського господарства Полтавської обласної організації УТМР Сергій Володін. Натомість голова районної державної адміністрації Володимир Рязанов, депутат районної ради Олексій Маляренко у своїх виступах переконували присутніх, що даний захід не має на меті створення самого національного парку, а йдеться лише про вивчення даного питання, напрацювання пропозицій, збір інформації, роботу науковців і т.д. Перед присутніми виступив також директор національного природного парку «Пирятинський» Юрій Митропан, він розповів про процес створення Парку в Пирятинському районі та про переваги ухвалення даного рішення.

У підсумку, за результатами голосування, депутатський корпус підтримав пропозицію депутата районної ради Миколи Голінка про виключення даного заходу з проекту Програми. Потому депутати одноголосно затвердили Програму охорони довкілля Лохвицького району на 2017-2021 роки.

Далі депутати ухвалили звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік та внесли зміни до його показників  на 2017 рік, ухвалили Програму розвитку дорожнього господарства Лохвицького району на 2017-2018 роки, районну Програму «Територіальна оборона»  на  2017-2019 роки,  Програму фінансової підтримки Лохвицької районної газети «Зоря» на 2017-2018 роки, внесли зміни до  Програми економічного і соціального розвитку Лохвицького району на 2017 рік, до районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2017 роки, до районної Комплексної програми профілактики правопорушень  на 2016 – 2020 роки,  до Районної цільової соціальної програми захисту населення і території Лохвицького району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2017 роки, до районної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями,  ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та найбільш вразливих верств населення на 2013-2020 роки. 

Окрім того, було підтримано ряд питань, що стосуються управління майном комунальної власності територіальних громад району, а також земельні питання.

У «Різному» депутат районної ради Валентина Дашковська виступила стосовно визнання неконституційним мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Після того, як розглянули всі питання порядку денного, голова районної ради Анатолій Храпаль закрив дванадцяту позачергову сесію Лохвицької районної  ради сьомого скликання.

 



« повернутися до списку новин