Лохвицька районна рада

Одинадцята сесія районної ради

Переглядів: 1017

23 грудня відбулося пленарне засідання одинадцятої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Анатолій Храпаль. Участь у роботі пленарного засідання взяли голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Володимир Рязанов, його перший заступник Ольга Папірненко, керівники структурних підрозділів РДА, голови сільських рад, представники районних засобів масової інформації.

Перед початком сесії щедрувальна група районного Будинку культури привітала всіх присутніх у сесійній залі з наступаючими новорічними та різдвяними святами.

Потому Анатолій Храпаль привітав депутата районної ради Віктора Мельника з нагородженням Грамотою Полтавської обласної ради  і вручив йому нагороду, побажавши  подальших  успіхів та вагомих досягнень у депутатській діяльності. Ще одним приємним моментом стало вручення начальнику Лохвицького РС ГУ ДСНС України у Полтавській  області  Олександру Сілютіну документів до нового рятувального обладнання, що було придбано за кошти районного бюджету. Відтепер в арсеналі лохвицьких рятувальників буде вкрай необхідний у роботі різак по металу, по який раніше, при потребі, доводилося їхати у сусідні райони. Начальник Лохвицького РС ГУ ДСНС України у Полтавській  області Олександр Сілютін подякув депутатському корпусу, головам районної ради та райдержадміністрації за розуміння потреб рятувальників і фінансову підтримку протягом усього минулого року.

Депутати сформували порядок денний пленарного засідання одинадцятої сесії районної ради, включивши до нього два додаткові питання: про затвердження проектно-кошторисної документації «Відновлення гідрологічного режиму р.Сула в районі с.Сенча Лохвицького району Полтавської області» та про надання в оренду службового жилого приміщення  лікарю Лохвицької ЦРЛ.

Першим депутати розглянули проект районного бюджету на 2017 рік, який представила начальник фінансового управління райдержадміністрації  Тетяна Клименко.

Напередодні дане питання було детально опрацьовано в ході роботі депутатських комісій, тож після деяких уточнень  та змін у зв’язку з прийняттям державного бюджету депутати перейшли до обговорення. Активну участь у ньому взяли депутати Анатолій Величко, Юрій Прийма, Микола Голінко, Володимир Рязанов, головний лікар Лохвицької ЦРЛ Віктор Бурлей, сільський голова Пісківської сільської ради Григорій Пройдак. Після обговорення депутати перейшли до процедури поіменного голосування, від якого утрималися депутати  фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Голова депутатської фракції мотивував це тим, що даний документ свідчить про фактичне самоусунення держави від розвитку галузей  освіти, культури, медицини. Зрештою, більшістю голосів районний бюджет на 2017 рік був прийнятий.

Знайшли підтримку депутатського корпусу і наступні питання, включені до порядку денного, а саме: про штатні розписи і кошториси видатків загального фонду районної ради, Трудового архіву, управління комунальною власністю територіальних громад району, про оплату праці голови районної ради в 2017 році, про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, наданої в оренду гр.Литвиненку І.Б. для ведення фермерського господарства, яка знаходиться за межами населених пунктів на території Пісківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області, про затвердження проектно-кошторисної документації «Відновлення гідрологічного режиму р.Сула в районі с.Сенча Лохвицького району Полтавської області».

Депутати затвердили запропонований план роботи районної ради на 2017 рік з урахуванням доповнень депутата районної ради Євгена Севастьянова.

Сесія прийняла одноголосне рішення надати в оренду службове жиле приміщення лікарю Лохвицької ЦРЛ. Це вже друге житло для молодих лікарів району, що придбане за кошти районного бюджету. Голова районної ради Анатолій Храпаль вручив ключі від будинку головному лікарю Лохвицької ЦРЛ Віктору Бурлею.

Закриваючи пленарне засідання одинадцятої сесії районної ради сьомого скликання, голова районної ради Анатолій Храпаль подякував депутатам за плідну роботу впродовж минулого року та ще раз привітав присутніх з Новим Роком та Різдвом Христовим.

 



« повернутися до списку новин