Лохвицька районна рада

Вшанували символ державності та 25-ту річницю незалежності

Переглядів: 948

23 серпня відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь голова районної ради Анатолій Храпаль, перший заступник голови районної державної адміністрації Ольга Папірненко, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Єсіков, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, військовий комісар Лохвицького районного військового комісаріату Сергій Ніколаєнко.

Урочисту церемонію підняття Державного Прапора України під звуки національного гімну провели лохвичани, учасники антитерористичної операції на Сході України старший лейтенант Іван Соболєв та майор Юрій Мироненко.

У своїх виступах керівники району наголошували, що синьо-жовтий стяг є для українців святинею вже протягом багатьох століть і разом з мільйонами борців за свободу України пройшов довгий шлях випробувань.    Всіх полеглих на цьому шляху учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання.

- Із синьо-жовтим знаменом і сьогодні йдуть у бій наші захисники. Кращі сини й доньки  України борються  за те, щоб цей прапор замайорів над всією державою, щоб ним заграли сотні українських міст і сіл на Донбасі й Закарпатті, на Поліссі і в Причорномор’ї. Адже не може бути одночасно мирного Заходу і обстріляного терористами Сходу. Не може бути сумніву в тому, що наш волелюбний народ не скориться загарбнику, - підкреслив, виступаючи перед присутніми, голова районної ради Анатолій Храпаль.

З нагоди 25-ї річниці незалежності України було оновлено районну Дошку Пошани «Вшановуючи минуле – будуємо майбутнє», на яку занесено представників різних професій, активних учасників громадського життя району, талановитих, працелюбних людей, руками та розумом яких твориться багатство держави та рідного краю. Кращим працівникам підприємств різних форм власності, організацій, установ, представникам молодого покоління, які своїми високими успіхами у роботі та спорті примножують добру славу нашої Лохвиччини, голова районної ради та перший заступник голови райдержадміністрації вручили посвідчення про занесення на районну Дошку Пошани.

Ввечері того ж дня лохвицька  громада зібралася знову, аби відзначити 25-ту річницю незалежності України. Святкова колона здійснила урочисту ходу до скверу Героїв України, де власне й пройшли основні заходи. Керівники району у своїх виступах тепло вітали земляків зі знаменною датою у житті держави, бажали кожній лохвицькій родині миру і добра, злагоди, любові до Батьківщини, світлої надії і віри у майбутнє.

З нагоди 25-ї річниці незалежності відзнаки Президента України –ювілейні медалі «25 років незалежності України» з рук очільників району отримали Микола Безпалько, голова Гирявоісківецької сільської ради, та Олександр Болотний, сільський голова Бодаквянської сільської ради. Голова районної ради Анатолій Храпаль нагородив почесними грамотами районної ради Юрія Краснолуцького, сільського голову Токарівської сільської ради, Володимира Дерябіна депутата Лохвицької районної ради сьомого скликання, та Світлану Лесик, матір солдата, учасника АТО.

Під оплески присутніх військовий комісар району Сергій Ніколаєнко вручив нашим землякам, які виконували бойові завдання та проходили військову службу на території Донецької і Луганської областей, нагрудні знаки учасників АТО.

За доброю традицією керівники району та гості свята поклали квіти до підніжжя пам’ятників Тарасу Шевченку та Героям України.

Творчі колективи районного Будинку культури до пізнього вечора  розважали присутніх цікавою концертною програмою, патріотичними піснями та запальними танцями.

     

 

 

         

 

 

 



« повернутися до списку новин