Лохвицька районна рада

Працювали постійні комісії районної ради

Переглядів: 966

26 квітня за участю голови районної ради Анатолія Храпаля відбулися засідання постійних комісій  районної  ради  з питань  соціально-економічного розвитку,  інвестицій та будівництва, з питань промислового розвитку, транспорту та зв’язку та з питань  земельних відносин,  сільськогосподарського  виробництва та екології. Депутати опрацювали питання, включені до проекту порядку денного тринадцятої позачергової  сесії районної ради сьомого скликання. Участь у роботі комісій взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Ольга Папірненко, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Єсіков, начальники управлінь і відділів РДА.

Першими депутати розглянули та рекомендували внести на пленарне засідання питання про затвердження звіту про виконання районного бюджету за перший квартал 2017 року та про внесення змін до показників районного бюджету на 2017 рік. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Клименко інформувала присутніх про доходи та видатки за підсумками виконання районного бюджету за І квартал поточного року та про зміни, що пропонується внести у фінансування кожної окремої галузі.

Депутати ознайомилися з інформацією про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Лохвицького ВП ГУНП в Полтавській області, яку надав начальник сектору кадрового забезпечення Лохвицького відділу поліції Василь Сенькович.

До розгляду на пленарному засіданні після опрацювання були рекомендовані проекти районних програм: районна Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2017-2021 роки, Програма часткового відшкодування кредитів, отриманих жителями Лохвицького району і ОСББ (ЖБК) на впровадження енергозберігаючих заходів та придбання сучасних альтернативних газовим котлів у 2017-2020 роках, Комплексна програма розвитку освітньої галузі Лохвицького району на 2017 рік, Районна цільова програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, районна Програма підтримки діяльності громадських організацій ветеранів і інвалідів війни та праці, воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців, ветеранів Збройних Сил України та  ветеранів органів внутрішніх справ на 2017-2018 роки.

Всього в ході роботи депутатських комісій було опрацьовано 28 питань проекту порядку денного пленарного засідання. У підсумку одне із них - «Про створення Комунального підприємства Лохвицької районної ради  «ТРК «Астра ТВ» депутати рекомендували виключити з проекту порядку денного та направити на доопрацювання. Натомість депутати включили до проекту порядку денного питання «Про затвердження Положення про Лохвицьку районну премію імені академіка І.Ф. Прокопенка в новій редакції» та «Про ліквідацію районного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Олімпія».

 Після завершення роботи депутатських комісій голова районної ради Анатолій Храпаль взяв участь у мітингу «Дзвони Чорнобиля», присвяченому 31-й річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС. Вшанувати світлу пам’ять земляків-героїв Чорнобиля та низько вклонитися живим учасникам ліквідації наслідків аварії прийшли також заступник голови райдержадміністрації Олександр Єсіков, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько,  голова районної громадської організації «Чорнобильці Лохвиччини»  Микола Чекмез.   Панахиду за загиблими ліквідаторами відслужив благочинний Лохвицького округу протоієрей Михаїл Товстяк.  Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих земляків та поклаликвіти до підніжжя пам’ятника  «Героям Чорнобиля - нашим землякам».

           



« повернутися до списку новин