Лохвицька районна рада

Фотовиставка про важливе і важливих

Переглядів: 964

7 квітня у районному Будинку культури відбулося відкриття фотовиставки «Військові будні передової крізь призму об’єктиву», організованої за сприяння та підтримки Лохвицької районної організації «Спілка ветеранів Збройних Сил України» та Лохвицької міської організації ветеранів АТО. Автор фото робіт – військовий журналіст, учасник бойових дій, представник прес-центру штабу АТО, полковник Володимир Лазарєв. Протягом тривалого часу він перебував безпосередньо на передовій і фіксував все побачене за допомогою фотокамери. До експозиції увійшли світлини, які показують військовий побут, життя мирних жителів на Донбасі, наслідки війни: людське горе та руїни. 

На відкриття фотовиставки завітали представники громадських організацій, трудових колективів району, студентська та учнівська молодь, а також небайдужі жителі громади. Долучилися до участі в заході і голова районної ради Анатолій Храпаль, міський голова Лохвицької міської ради Віктор Радько, голова Спілки ветеранів Збройних Сил України Полтавської області Леонід Мошенець, голова Лохвицької районної організації «Спілка ветеранів Збройних Сил України» Микола Литвиненко та настоятель храму Іоана Хрестителя в м. Лохвиця отець Всеволод. Він, за доброю християнською традицією, освятив експозицію і спільно з усіма присутніми помолився за мир в Україні.

Виступаючи перед присутніми, голова районної ради Анатолій Храпаль наголосив на важливості відкриття цієї фотовиставки та, зокрема, сказав:

- Ми з вами живемо та працюємо під мирним небом, на рідній Лохвицькій землі, в той час як зовсім поруч вже три роки поспіль, йде справжня, жорстока і кровопролитна війна. Саме про це і нагадує нам автор цих світлин. Кожне фото змушує замислитися над тим, що АТО – це не просто слово, а наше сьогодення і велика трагедія для всього  народу.

Він подякував автору фотовиставки, а також всім, хто доклав зусиль до її організації, за унікальну для лохвицької громади можливість поглянути на військові будні  передової та за нагадування – війна зовсім поруч, війна триває.

  Володимир Лазарєв та голова Спілки ветеранів Збройних Сил України Полтавської області Леонід Мошенець у свою чергу    щиро подякували лохвицькій громаді за запрошення і таку широку увагу. Володимир Лазарєв підкреслив, що будь-яка  підтримка з тилу – як матеріальна, так і моральна,  надзвичайно важлива і цінна для наших захисників на передовій і  відзначив ту вагому допомогу, яку вже неодноразово отримували наші захисники за сприяння лохвичан Миколи Литвиненка,  Володимира Зінченка, Олексія Галича. В знак подяки вони отримали з рук Володимира  Лазарєва  нові видання від журналу «Військо України» - «Побратими» та «Відчайдухи», дві книги історій про українських воїнів, наших сучасних героїв. Такі ж    примірники автор фотовиставки вручив представникам молодого покоління – студентам Лохвицького медичного та професійно- технічного училищ та учням Лохвицької гімназії № 1.

       Насамкінець присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять земляків, які загинули в зоні АТО, а також всіх героїв,  що віддали свої життя за Україну.

        

 

 

 



« повернутися до списку новин